Risotto för en annandag

När man tröttnat på julmaten vill man gärna bryta av med något helt annat och det var precis vad vi gjorde ikväll. En klassisk risotto fick sällskap av marinerade kronärtskockor, rostade pinjenötter och parmaskinka, till det en flaska Canaletto Primitivo (nr 32367). Perfekt för en annandag!

Annandagsrisotto

Risotto med marinerade kronärtskockor, rostade pinjenötter och parmaskinka

Ingredienser

Till 2 personer behöver du:
½ finhackad gul lök
ca ½ dl olivolja att steka i
2 dl arborioris
1 dl vitt vin
6 dl varm grönsaksbuljong
1 dl finriven parmesanost

marinerade kronärtskockor i mindre bitar
några skivor prosciutto di Parma
½ dl rostade pinjenötter

Tillaga risotton enligt anvisningarna på paketet eller följ Helenas anvisningar i det här inlägget. På slutet när du rört i parmesanen blandar du i merparten av kronärtskockorna, spara några till garnering. Lägg upp på tallrik och garnera med de sparade kronärtskockorna, de rostade pinjenötterna och parmaskinkan.

4 kommentarer

  1. Cissi

    Åh maj gadd så gott det där lät och såg ut!! Printar ut direkt för att testa någon dag!

    1. Maria

      Cissi: Mmm, det var gott!

  2. Helena

    En risotto är aldrig fel och passar ju utmärkt efter all tung julmat!

    1. Maria

      Helena: Det passade ypperligt idag!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.