Tips till nyårsmenyn
Som vanligt den här tiden på året peakar besöksantalet dagarna före nyår, ni googlar som besatta efter inspiration till nyårsmaten. Och eftersom vi har ett stort arkiv gör jag som tidigare år och tipsar om våra tidigare nyårsmenyer!
Dessutom bjuder jag på ett vintips, ett riktigt bra mousserande vin för under 100-lappen. Geisweiler Monopole var vårt favoritbubbel i somras, därav den somriga bilden, men jag är övertygad om att det funkar utmärkt att skåla in det nya året med också!
7685 Geisweiler Monopole Crémant de Bourgogne, ett fynd för 98:-
Våra nyårsmenyer genom åren:
- Nyårsmeny 2010 med bl.a. gräslökspannacotta och frusen citronsufflé
- Nyårsmeny 2009 med bl.a. jordärtskockssoppa och gös
- Nyårsmeny 2008 med bl.a. hummersallad, hjortfilé och crème brûlée
- 2007 Oxfilé med örtsås och parmesanslungad mandelpotatis
- 2007 Nyårsmat hos Maria
- Ragazzes nyårsmeny 2006 med bl.a. tonfisk, vichysoisse och champagnebakelser
- Ragazzes nyårsmeny 2005 med bl.a. hummerröra, citron- och pepparstekt oxfilé och chokladfondant
- Ragazzes nyårsmeny 2004 med bl.a. hummersoppa, rådjussadel och hallonsorbet
Johanna
Testade bubblet till skålen vid tolvslaget. Gott, men jag tycker inte riktigt att det smakade nyårsbubbel. Hoppas att jag minns tipset till sommaren, för jag är övertygad om att det smakar bättre än gott till gräskill under fötterna och ljum kvällssol i ansiktet.
Maria
Johanna: Tråkigt att du inte tyckte att det funkade. Hoppas du gillar det bättre i sommar!