Semesterfynd: sura plommon i drinken
Jag vet inte hur många glas limejuice som barnen har druckit den här semestern. Färskpressad lime och socker i all sin enkelhet var en uppfriskande dryck i trettio graders värme.
I Malaysia sprang vi på en variant där man toppade limejuicen med ett surt litet torkat plommon. Sour plums är en ny bekantskap för mig. De har en mycket koncentrerad syrlig smak med lite sälta och ett plommon räckte gott nog som smakförhöjare i limejuiceglaset. Förhoppningsvis hittar vi dem på nytt i någon asiatisk butik här hemma för att peta ner i sommarens kalla drinkar.
Fröken Dill
Surt, torkat plommon… Konstigt nog låter det väldigt gott!?
isa
Åh det är så roligt att höra alla tips från resan. Jag ska ut på långresa på måndag där vi börjar i malaysia, tar oss ner genom Indonesien och sen till Australien. Så Sydneytipsen var perfekta! Och nu blev jag jättesugen på limejuice!=)
Elin
Åh vad roligt! Hur har du lagt upp resan i malaysia?
Elin
Ja på ett udda sätt. Smakade dock inte plommon…
Hanna
Spännande – har inte heller träffat på sura plommon, får leta i asienlivs nu så jag kan testa. 🙂