Bountybollar

Det här receptet finns lite här och var på nätet så jag vet inte alls vem som är ursprunglig receptmakare. Hur goda som helst är de i varje fall! Jag har använt både ljus och mörk choklad vid olika tillfällen till detta recept och tycker att ljus choklad gör sig bättre smakmässigt. Gör dem riktigt små, då är de som godast-

Bountybollar

40-50 stycken

  • 50 gram smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • en liten nypa salt
  • 1 påse kokosflingor (200 g)
  • 200 g ljus choklad av god kvalité
  1. Blanda allt utom kokos och choklad i en kastrull och låta puttra på mellanvärme i ca 8 minuter. Smeten ska koka ihop och  bli lite seg.
  2. Rör ner kokosflingor och rör ihop smeten. Den ska bli lättarbetad att göra bollar med.
  3. Låt smeten svalna något och rulla sedan små bollar. Bollarna behöver stelna ordentligt för att sen kunna rullas i smält choklad. Ställ dem därför gärna kallt i frysen en halvtimme först innan chokladdoppningen.
  4. Förvaras gärna i frysen!

9 kommentarer

  1. Sexårskalas » Tre tjejer i köket

    […] Bountybollar – recept finns här. Perfekt att förbereda och ha i […]

  2. Hon som gick

    Det där måste testas – kanske funkar på ett 20-års kalas också 😛

    1. Elin

      Ja det tror jag! Funkar både till ett glas rött eller till ett litet glas mjölk 😉

  3. sara

    Oh, nu blev jag påmind om en sedan länge glömd godsak… Hundra år sedan jag åt bounty! Gott.
    Men jag undviker nog kombon med rödvin, låter sådär. 😉

  4. Carita Liljendahl

    Oj så härliga! Verkar inte heller jättesvåra att göra. Tack för tipset!

  5. Erika

    Gjorde dessa i helgen till grabbens 3-års kalas. Mycket lyckat och enkelt. Fast nu är drygt hälften kvar…. Hur länge håller de i frysen tro?
    De rimmar lite illa med mina beach 2012-planer….

    1. Elin

      Hm, jag har några kvar från det här kalaset i frysen som jag tänkte ha nu på kommande kalas i helgen. Annars så blir det ju av naturliga skäl inte kvar så länge i frysen, eftersom de är så goda 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.