Gnocchis med citron-och-timjanspesto

Gnocchis är älskad snabbmat här hemma och i helgen åt vi en god variant till lunch. När de var färdigkokta rörde jag ner en snabbt ihopblandad pestoliknande röra i kastrullen. Nötter passar bra till gnocchis då dess knaprighet kompletterar gnocchisen mjuka konsistens.

Lite vårigt faktiskt, eller hur? Nästa gång tror jag att vi toppar med vårens första sparrris.

Citron-och-timjanpesto

En receptskiss.

  • ett rejält bunt finhackad färsk timjan
  • ett par nävar finriven parmesan
  • ett par nävar hackade mandelflarn
  • rasp och saft från en halv citron
  • två pressade vitlöksklyftor
  • en skvätt olivolja
  • smaka av med lite salt och peppar

8 kommentarer

  1. Millan

    Verkligen superlätt och gott! Jag brukar laga efter detta recept 🙂
    http://www.masterkocken.se/Recept/ShowRecipe?recipe=00097-Hemlagad_gnocchi_med_pesto

    1. Elin

      Tack för tips 🙂

  2. Fröken Dill

    Gott och enkelt – perfekt! Gnoccis är verkligen en bra variation till pastan.

    1. Elin

      vi kan äta hur mkt gnocchis som helst här, men behöver komma in i lite varierande spår här, citronvarianten var oprövad men god 🙂

  3. FIA FIT

    Åh så härligt det ser ut! Ska tipsa min syrra som är gnocchi-besatt ;-)!

  4. Hanna

    Så gott det låter, måste provas helt klart!

    1. Elin

      Hoppas det är en Hanna-grej 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.