1-2-3-lag till grönsaker
Just nu upprepar vi oss i olika varianter på temat inlagda grönsaker. 1-2-3-lag är ju knappast mitt eget påhitt men ack så smidigt recept när man vill snabbt vill lägga in grönsaker! Vi går och okynnesäter dessa krispiga grönsaker från kylskåpet mest hela tiden. Eller som häromkvällen när vi toppade levainbröd med pulled pork med inlagda grönsaker. Suverän latmat! Vilka grönsaker brukar du lägga in?
1-2-3-lag till grönsaker
- 1 dl ättiksprit, (12 %)
- 2 dl strösocker
- 3 dl vatten
- Koka upp alla ingredienser i en kastrull. Rör om så att sockret löser sig.
- Häll lagen över tunt skivade grönsaker och låt svalna.
- Låt stå över natten. Förvaras i kylskåp.
Mer inläggningar på matbloggen:
Snabbinlagd gurka på mormor Sveas vis
Oskar marinerade rättika
Xtian
1-2-3-lagen är världsbäst! Nu blev jag lite inspirerad att lägga lite grönsaker också, tackar!
Elin
Kör på! Det räknas väl som fastfood 🙂
Hanna
Rödlök är suveränt. Särskilt till löjrom.
Elin
Bra tips! På toast?
Hanna
Detta måste jag prova!
Hamburgare med inspiration från New Zeelandsresan » Tre tjejer i köket
[…] inlagda i 1-2-3-marinad! Dock fick vi klara oss utan den fantastiskt goda nyazeeländska ölen från […]