Biff a la Lindström med fetaostkräm och pasta

Tänk att vi har bloggat i åtta år och fortfarande inte hunnit med alla husmansklassisker här i bloggen! Klassisk Biff a la Lindström brukar serveras med skysås och potatis. Jag serverar samma fina biffar med fetaostkräm och pasta. Snabb vardagsmat som funkar hemma hos oss!

Biff a la Lindström

4 portioner

  • 400 gram blandfärs/köttfärs
  • 4 msk ströbröd
  • 1,5 dl vatten
  • 1 ägg
  • salt och peppar
  • 2 msk finhackad lök
  • 2 msk finhackad ättiksgurka
  • 2 msk finhackade inlagda rödbetor (minst! jag har lite mer)
  • 1 msk hackad kapris (minst! jag har lite mer)
  • smör att steka med
  1. Blanda ströbröd med vatten i en större skål. Låt stå i ca 10 minuter.
  2. Blanda ner ägg, salt och peppar.
  3. Rör ner färsen och samt lök, gurka, rödbetor och kapris.
  4. Forma till 8-10 små biffar och stek ett par minuter på varje sida på medelvärme.

Fetaostkräm

  • Blanda lika mängd fetaost med creme fraiche eller turkisk yoghurt.
  • Smaka av med salt och peppar. Klart!

5 kommentarer

  1. Martina

    Snabblagad vardagsmat funkar alltid och fetaostkräm är ju så gott, testa med en msk honung i, blir riktigt smaskens! 😉

    1. Elin

      Det lät gott. Jag brukar även ha i finklippt basilika och lägga på laxen och slänga in i ugnen. Säkert kort 🙂

  2. Mårtenssons kök

    En absolut favorit för vår del när vi väl äter köttfärs (inte alltför ofta), alla smakerna av de inlagda godsakerna är så härliga!

    1. Elin

      ja vi verkligen i en köttfärsperiod i vårt liv, snabbfixad middagsmat till hungriga barn, och vi kör enligt temat “alla äter samma” så det är kul att hitta variation 🙂

  3. Spenatvåfflor » Tre tjejer i köket

    […] helt enkelt. Laddningen nedan toppade vi med rökt lax, dill, avokado, lite strimlad röd lök och fetaoströra. Men smetana funkar också fint som alternativ till röran. Kanske fetaost-och-avokado-röra? Eller […]

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.