Ny grillfavorit: njurtapp
Häromveckan grillade vi njurtapp som är en ny bekantskap i vårt kök. Lite ofrånkomligt är det att inte kommentera namnet, för det är ju inte en bit njure som åsyftas utan det är den otroligt möra köttbiten som sitter nästintill njurarna.
Däremot doftar det en nypa njure när man sticker ner näsan i stekpannan när de tunna köttskivorna hastigt steks. Inte helt oväntat att njurtappen även kallas butchers steak (eftersom den lär läggas åt sidan för eget bruk av den som styckat köttet). Köptips alltså om du vill ha en riktigt mör biff på grillen!
Hanna
Måste testa!!!!!
Elin
hoppas du gillar, eller ja det är jag eg ganska säker på att du gör 🙂
Camilla
Kan man finna tappen på västra sidan av Stockholm?
Elin
Vi köpte vår på Dennis Kött i Spånga!
Hix, Soho | Matarkivet
[…] pratas det en del just nu, bland annat hos Smaskens och Tre Tjejer i köket, och om ni vill veta mer om denna (och till viss del andra) styckdetalj rekommenderar jag Patrik […]