Pitachips
När vi var på Nya Zeeland i vintras blev pitachips en given favorit bland småplocket när vi dukade upp utanför vår husbil. Givetvis är det ju enkelt att göra sina egna.
Pitachips
- Dela pitabröden i två rundlar och skär varje rundel i åtta bitar.
- Blanda olivolja med pressad vitlök. Jag blandar även i en marockansk kryddblandning som heter ras el hanout för att sedan pensla på pitachipsen. Ras el hanout finns i ett antal varianter. Den vi har hemma just nu doftar koriander, lavendel, kanel och nejlika.
- Bakas på en ugnsplåt i ca 200 grader i knappt 5 minuter.
Det finns gott om tips i arkivet på dippvänliga röror som passar till nybakade pitachips. Prova till exempel: bönröra, kikärtsröra, hoummus, aubergineröra, rostad paprikacreme med citron, fetaostcreme med oliver eller fänkålsdipp.
Pitachips kan avändas istället för krutonger i sallad som på bilden nedan. Undvik isåfall att dressa salladen i förväg eftersom de gör sig bäst torra och krispiga.
Veronica
Bra tips!
Det ska jag prova nästa gång jag gör buffé – tack 🙂