Perfekt chokladglasyr till tårta
Det önskades chokladtårta på 5-årskalaset här hemma för ett tag sedan. Jag utgick från den här fantastiskt goda chokladtårtan med krossade mariannekarameller och mintchoklad i smeten (scrolla ner en bit i inlägget så hittar du receptet) som har blivit ett säkert kort på min tårtreportoar.
Men så tänkte jag mig något mer gooey (ja jag gillar ju sånt) ovanpå och visualiserade en chokladig och blank glasyr som skulle rinna snyggt på tårtans sidor. Typ stelna till lite men ändå vara lite krämig. Det här receptet gjorde inte mig besviken!
Chokladglasyr till tårta
- 100 gram smör
- 0,5 matsked vetemjöl
- 2 matskedar kakao av bra kvalité (jag använder Valhrona)
- 0,75 dl strösocker
- 1,5 dl vispgrädde
- Rör ihop alla ingredienserna i en kastrull.
- Låt allt koka ihop under omrörning och låt den puttra på svag värme, det tar ca fem min tills det tjocknar.
- Låt glasyren svalna och häll den över tårtan. Låt gärna stå en stund innan servering,
Katarina
Mums, låter verkligen gott!