Acerola
Sori äter vi ofta till mellis. De små bären heter så på vietnamesiska. Tack vare google så vet jag att de även heter barbadoskörsbär och acerola.
De är olivstora med två kärnor som gör att det är lite svårt att äta dem på ett sofistikerat sätt. Smakar lite som bigarråer och innehåller mängder med c-vitamin. Här i Vietnam kostar de ca 5-6 kronor/kilot i mataffären. Ett mellis som våra barn gillar!
Maria B Hansson
Acerola är ju jättepoppis som sånt där “nyttigt” bär och återfinns i allehanda drycker här i Sverige. Kul att få se hur de ser ut.
Elin
Ja jag tror inte att jag har sett dem i Sverige. Ännu?
Mattias
Bra tips!
Elin
Köp om du kan 🙂
Sofia
Det finns så himla många intressanta frukter i Asien, de där har jag nog aldrig provat, men min favorit är helt klart Jackfruit!
Elin
Nu ska jag erkänna att jag inte hunnit köpa jackfruit på marknaden, får bli snart!