Det finns hopp!
De senaste veckorna har tröskeln in till köket blivit lite lägre. Det är numera kul att laga mat och på sistone har jag faktiskt lagat flera nya rätter som blivit förvånansvärt bra. Att jag har googlat fram recept och t o m lagat rätter utifrån egna idéer borde ju vara tecken på att det finns hopp om min matlagningslust. Nu ska jag bara bli av med skrivkrampen också. Hitta tillbaka till den där känslan när det bara är lätt att skriva och det inte känns jobbigt att logga in och komma igång med bloggandet.
Fyra rätter jag har lagat på sistone.
Överst till vänster: En väldigt lyckad chili con carne med spiskummin, rökt paprika, apelsin och honung.
Överst till höger: Foliepaket med lax, fänkål, citron, dill och grädde bl a. Vad kan gå fel med den kombon? Inget!
Nederst till vänster: En riktig lyxomelett med grönsaker och galet goda Salame Mandola från Parma Salami.
Nederst till höger: Färsbiffar fyllda med fetaost och champinjoner, ugnsbakade rotfrukter och en enkel fetaostcreme.
Recept/skisser på några av rätterna kommer när jag har tagit sats och landat bekvämt i “bloggmattan”.
Elin
Jag blir förstås nyfiken på den där chiliconcarnegrytan uppe till vänster…
Hanna
Härligt, Helena!
Fröken Dill
Låter toppengott alltihop! Ska bli kul att höra mer!!! Och den där chilin borde väl kunna lagas i crock pot? Är ute efter ett bra chilirecept för crock pot…
Många hälsningar från fröken Dill