Picklad rödlök med vit balsamvinäger och råsocker

Jag tror inte att det har undgått någon att vi gillar inlagda grönsaker i den här familjen. Allt kan picklas! Den här lilla burken gjorde jag häromveckan till blandat småplock som serverades med tortillabröd.

Picklad rödlök med vit balsamvinäger och råsocker

  • två mindre rödlökar
  • 2 msk rörsocker
  • 0,5 dl vit balsamvinäger
  • 1 msk olivolja
  • flingsalt
  1. Skär rödlök i tunna ringar och lägg i en skål.
  2. Tillsätt råsockret genom att blanda ner det varsamt.
  3. Blanda i vinäger och olja. Smaka av med flingsalt.
  4. Låt det stå och dra kallt i minst 30 min.

pickellok

6 kommentarer

  1. 50style

    Ser gott ut 🙂 Tack för gott recept
    GLAD PÅSK! Ha en skön ledighet!

  2. Lena i Wales

    I Wales finns mycket pickled grönsaker. Där jag befinner mej nu ärläget lite annorlunda! Fortsatt trevlig påsk!

    1. Elin

      Spanien verkar inte så dumt det heller. Och har bara varit några meter in på Wales mark vill jag minnas så det är något besöka i framtiden 🙂

  3. TBT: ständigt återkommande sökord » Tre tjejer i köket

    […] Picklad rödlök med vit balsamvinäger och råsocker […]

  4. Kerstin Svensson

    Hur länge kan jag förvara den picklade rödlöken

    1. Elin

      Vi gör ju ofta små satser som tar slut på ett par dagar men jag tänker du lätt kan ha det i 10 dagar i kylskåpet om du har en tätförlsluten burk. Man ser när den tappar spänsten liten och ser trött ut. Men tanken med inläggningar är ju att man ska kunna ta tillvara råvaror längre.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.