Kesoplättar med parmesan och basilika
De dagar jag äter lunch hemma har det här snabbt blivit en favorit. Keso med parmesan och basilika är för övrigt en återkommande röra här hemma.
En fin sak med dessa matiga plättar är att barnen gillar dem och jag tänker att de passar fint de dagar när förskola och skola beordrar att matsäck ska tas med. Just de sistnämnda har jag funderat på om det ska få bli en egen tagg här i bloggen. Jag känner mig rätt omotiverad att ställa mig i ledet och steka pannkakor för ändamålet.
Kesoplättar med parmesan och basilika
1 portion
- 1oo gram keso
- 1 ägg
- 2-3 tsk fiberhusk
- ett par snabba drag med rivjärnet på parmesanosten
- en nypa finklippt basilika
- smaka av med lite salt
- Blanda alla ingredienser i en skål. Låt gärna stå en stund.
- Stek varsamt fem små plättar på mellanvärme. Jag tycker att smör gör det lättare att vända dem än med olivolja. Det tar ca fem minuter innan de håller ihop och kan vändas.
Helena
Vilket fiffigt lunchtips! Det ska jag prova någon av dagarna jag jobbar hemifrån och inte har rester kvar från gårdagen.
Hanna
Så goda de ser ut!
Tror du att de skulle kollapsa utan fiberhusk eller kan det vara värt att testa?
Elin
har inte provat utan faktiskt….
Moma
Tänk, jag har aldrig gillat keso, hur gott jag än tyckt att det ser ut så har det aldrig riktigt varit min grej. Tills nu, jag testade keso med torkad frukt och hackade rostade hasselnötter och nu är jag hooked, jag har levt på det de senaste två veckorna!
Elin
Lät gott det också 😉
Amanda
SÅÅÅÅÅ gott var det! Tack så mycket för detta tipset
Jag hade inte fiberhusk hemma 🙁 men jag la i vanligt mjöl, man behövde lite mer än om man haft fiberhusk och det kanske inte blev samma sak, men det jag åstadkom var också mycket gott iaf! 😀
Elin
bra att få testrapport med mjöl då jag fått flera frågor redan om fiberhusket kan ersättas eller inte!
TBT – bästa kesoröran » Tre tjejer i köket
[…] kesoplättar […]
Äggsoldater! » Tre tjejer i köket
[…] Kesoplättar med parmesan och basilika […]