Vit pizza med ricotta, parmesan och örter
Det är 2014 och jag medger att jag är sist på bollen när det gäller vit pizza. Även solen har sina fläckar. Men det här är faktiskt en pizzavariant jag rekommenderar. Vi gör vår pizzadeg med hälften durumvetemjöl och vetesmjöl pecial. Scrollar du ner så hittar du ytterliggare tips på topping!
Ricottaröra
Till en bakplåt pizza.
- Blanda en burk ricotta med 2 dl fint riven parmesan.
- Rör ner finklippta gröna örter som tex basilika, timjan och oregano.
- Blanda i olivolja tills du har en fin bredbar konsistens.
- Smaksätt med flingsalt och svartpeppar.
- Bred röran över den utkavlade pizzadegen och grädda på vanligt vis.
Nu hör det till saken att den som är tre äpplen hög i familjen ville ha jordgubbar på sin pizza. Så när pizzan var färdiggräddad pyntade vi med skivade jordgubbar, serranoskinka och rostade pinjenötter. Mitt förslag är att det här passar fint som snittar – och kanske till kommande kräftkalas?
Helena
Du var möjligen näst sist på bollen. Det återstår minst en till… 😉
Maria
Ingen av er är sist. 😆 *räcker upp handen*
TBT – bästa receptet med matjessill » Tre tjejer i köket
[…] vit pizza med ricotta, parmesan och gröna örter […]