Påskmatsplanering
Vi påskmatsplanerar lite inför nästa helg. Jag röstar på lamm och sen är jag rätt öppen för förslag. Som vanligt så är jag mest intresserad av småplocket och olika sidorätter. Och att sitta ute i solen om vädret tillåter.
Här kommer lite tips idéer från matbloggsarkivet:
Förra året gjorde vi en citrondressad rucolasallad med gravad lax, fänkål och rödbeta + pepparrots och smetanaquenell som är ett riktigt guldkorn. Typ alla mina favoritsmaker på samma tallrik!
Ärtgrön soppa passar fint som förrätt. Eller laxcheesecake. Ska du preppa förrätt till många så kan du kolla på receptet med salmalax med svenska smaker som vi hade till nyår. Det är dåligt med sillrecept i arkivet men citronsill kanske passar?
Om du vill ha gult tema på påskbordet så kan du pickla gulbetor.
Sen kan jag tänka mig Öjebytoast med kräftor, kummin och västerbottenost – det var alldeles för länge sedan!
Jag tror bestämt att jag redan har lovat att göra Annikas mandeltårta.
Mera gula sötsaker? Prova Hovkonditorns söta citronrutor! Eller citronkladdkaka! Eller ambrosiakaka!
TBT – en klassiker till påskbordet » Tre tjejer i köket
[…] Det här är en rätt som med fördel förbereds ett par timmar innan. Ont om tid? Låt åtminstone kavringsbotten stå kallt en timme. Serveras sen kall och således perfekt till buffébordet. För en matigare version – toppa med skalade räkor eller kräftstjärtar. Fler påskmatstips hittar du i det här inlägget från förra året. […]