Hej Kedgeree
Ha! Vi har hittat ett recept som kan komma att bli en ny vardagsmiddagsklassiker!
Kedgeree är lite som med pyttipanna. Det går att göra i en mängd olika varianter och jag tänker inte alls ställa mig på barrikaderna och skrika om vad som är mest korrekt. Tänk dig att det är fusion av indisk frukost och engelsk komfortmat. I ekvationen ingår dock alltid rökt fisk + kryddat ris + kokt ägg. Sedan får du spinna vidare med hjälp av google för inspiration. Vi gjorde så här. Kanske blir den lite annorlunda nästa gång. I varje fall åt alla fem här hemma sig rakt in i matkomat varför receptet är sparat som “säkert kort”.
Det här med rökt fisk förresten. Himla bra att få med sig i veckohandlingen eftersom den håller hela veckan i kylskåpet. Passar fint på smörrebröd, med rödbetor och potatis eller med Helenas kalla sås.
Kedgeree
En receptskiss.
- kokt basmatiris, gärna i grönsaksbuljongbuljong
- rökt makrill i bitar
- kokta ägg i klyftor
- lite grönsaker – vi hade gröna ärtor, strimlade brytbönor, ja lite rödlök också
- kryddning – vanlig old school currykrydda! Ev gurkmeja för färg. Färsk koriander? Citron/lime! Vitlök förstås!
- röd chili, inte nödvändigt, men lätt för barnen att peta bort
Till servering – vi hade en raitaliknande sås och sambala olek.
Kokerskan Ruts barnbarn
Hej,
Himla gott med kedgeree – det är inte en helt ovanlig frukosträtt i England, fast kanske då inte kryddad så orientalisk som den ovan, men väl värd ett försök!
KRBB
Hanna
Kul att ni kör brittiska klassiker! Jag sg ett recept med piggvar som jag bara måste testa, men er ser riktigt god ut den med! 🙂 Kram