Vit chokladkräm med myntamarinerade svarta vinbär och havreflarn
Det här inte bara världens enklaste efterrätt. Det är en av de absolut godaste också! Preppa i förväg och låt stå kallt innan servering. Det blir ca 4 portioner. Kanske 5 om det är mitt i veckan om du bara vill ha något litet sött efter maten.
Vi toppade med myntamarinerade svarta vinbär och havreflarn. Om du vill kan du göra havre- och mandelsmulet till som finns i det här receptet. Och gillar du gräddfil i desserter rekommenderar jag den här pannacottan!
Vit chokladkräm
4 portioner.
Smält 200 gram vit choklad lite varsamt i en skål. Blanda chokladen med 3 dl gräddfil. Smaka av med en nypa vaniljpulver.
Myntamarinerade svarta vinbär
På ett ungefär – blanda 1 dl svarta vinbär med finklippt färsk mynta med ett par teskedar muscovadosocker.
TBT – enklaste efterrätten ever » Tre tjejer i köket
[…] goda chokladkrämen med havreflarn, kaksmulor, eller varför inte polkabräck. Toppa sen med tex myntamarinerade svarta vinbär, lingonpäron, flädermarinerade jordgubbar, balsamicomarinerade björnbär, […]
Sista-minuten-tips på efterrätter » Tre tjejer i köket
[…] (absolut snabbaste tipset) Vit chokladkräm med marinerade bär och havreflarn […]