I potatissalladstider
Sommar, sol, semester och grillkvällar är synonyma med potatissallad – åtminstone här hemma. Vi brukar starta potatissalladssäsongen runt nationaldagen och sedan varar den hela sommaren.
Salladen på bilden blev en variant på Ernst Kirchsteigers röda potatissallad. Under våren har vi ätit den här salladen signerad Tommy Myllymäki flera gånger. En supergod potatissallad med rökt lax, kapris och saltgurka. Vad kan gå fel med den kombon? Inget, säger jag.
Oftast gör jag dock en enkel potatissallad med de grönsaker jag har hemma plus en senapsvinägrett. Svårare än så är det inte att svänga ihop ett gott tillbehör till den grillade fisken, att ta med som picknickmat eller ett bidrag till knytkalaset.
Behöver du inspo? Varsågod, jag serverar länkar till några recept i vårt arkiv:
- Potatissallad med oliver, haricot verts och persilja
- Potatissallad med senapsvinägrett
- Potatissallad med tomat- och honungsdressing
- Potatissallad med lufttorkad skinka och kronärtskockor
- Krämig potatissallad med äpple och rödlök
- Potatissallad med saganaki
Vill du göra något annat än sallad med färskpotatisen? Kolla in Elins tips från 2006 (!) här!
Och så måste jag lägga till den saltkokta potatisen. För åtta, nio år sedan tog jag alla tillfällen jag fick att servera den här plockmatsgodingen. Det är kanske dags att ta upp den traditionen igen?
Lämna en kommentar