Matsedel, vecka 36
Efter förra veckans kvällsjobb och andra aktiviteter som satte krokben för flera middagar på hemmaplan, är vi tillbaka på banan med en matsedel. Den här första höstveckan (?) blir det fläskkotletter, lammfärsbiffar, lax och pytt i panna hemma hos oss. Och fredagsmys med ost och chark.
Matsedel, vecka 36
- Måndag: Fläskkotletter, ris, sås, kokta bönor och rårivna morötter med en skvätt rödvinsvinäger och finhackad färsk dragon. Jag gör ungefär så här, men ställer numera in stekgrytan i ugnen på 120 grader (ju längre tid desto godare blir det – jag tycker att minst två timmar behövs) istället för att låta kotletterna puttra på spisen.
- Tisdag: Lammfärsbiffar, tabbouleh och myntayoghurt.
- Onsdag: Ugnsbakad lax, glasnudlar, dressad salladskål, rimmad gurka med ingefära (Tina Nordströms recept – ni måste testa!) och mango- och tomatsalsa. Plus japansk soja och inlagd ingefära. Ja, jag vet… jag går banans med tillbehören till den här laxen, men det är ju så gott! Jag älskar röror, såser och grönsaker i olika former. Särskilt en onsdagskväll i september.
- Torsdag: Magnus pytt i panna (bilden ovan). Det var bara någon vecka sedan han gjorde pytten första gången och den blev en favorit direkt.
- Fredag: Ost och chark.
Vad äter ni den här veckan?
Linda
Trevligt att läsa menyerna och kul att ni bloggar lite oftare! Denna veckan äter vi inspirationskasse från Coop, med recept från Paul Svensson nya kokbok om husmanskost. Idag grönkålssoppa med frikadeller. Kul att testa något nytt!
Helena
Tack Linda! Roligt att du gillar menyerna. Paul Svensson är en favorit, så jag måste kika på hans nya kokbok. Tack för tipset!
Eva
Fiskgratäng med julijenngrönsaker i botten och sås baserad på skaldjursavkok, ärtor
Kycklinglever med bacon,risotto till mannen och blomkålotto (lchf) till undertecknad
Vildsvinsbiffar, svampsås, hasselbackspotatis och picklad rödlök
Pasta carbonara, bönpasta till mig
Kräftor, krabba, skagenröra, västerbottensostpaj (lchf)
Grillad flapstek, vispat brynt vitlöksmör, rödvinssås, klyftpotatis och sallad
Beer can burger, sallad, picklad rödlök, dressing av majonäs och bbqsås
Hälsar,
Eva
Helena
Du har många goda rätter på din veckomeny, Eva! Fiskgratäng var det längesedan jag gjorde. Och den där skaldjursfrossan – himmelskt!