Matsedel, vecka 37
Förra veckan var vi krassliga båda två och möblerade om lite grand i planeringen. Det blev ingen pytt i panna som det var tänkt eftersom ingen av oss var smart nog att tänka på att förkoka potatis dagen innan. Det blev inte heller ost & chark på fredagen pga att vi knappt kände vad något smakade och då är det ju bortkastat med goda (och dyra) ostar, salami och skinka. Den här veckan får de där rätterna (har ni hört talas om rätten ost & chark tidigare? 😀) en ny chans på matsedeln och vi hoppas på bättre resultat.
Vi har planerat för fyra middagar i vecka 37. En kväll jobbar jag sent och då blir det ju som bekant ingen ordning med maten.
Matsedel, vecka 37
- Måndag: Örtbakad torsk med rotfruktspuré och brynt smör à la Tommy Myllymäki. Så himla gott!
- Tisdag: Pytt i panna och rödbetor
- Onsdag: —
- Torsdag: Ugnsfalu med tomat, ost och äpple. Serveras med potatismos. Den här klassikern håller fortfarande.
- Fredag: Ost & chark
Lotta
Ost och chark (fast oftast mest ost) kompletterat med nybakat bröd, druvor/päron, fikon är en totalfavvo hemma hos oss. Även om ingen av 13-åringens kompisar verkar fatta att det är en ”rätt” och det ultimata fredags- eller lördagsmyset