Vit chokladfudge med blåbär
Jag städade frysen häromdagen och hittade julgodis som vi helt glömt bort! Jag skyller på att vi åkte till Australien fredagen innan jul så hur mycket vi än tjuvstartade julen så hanns ju inte allt med. Julgodisfixandet stod för övrigt min bror för hemma i vårt kök tillsammans med mina barn. Bra outsourcing i adventstider.
De här små fudgebitarna är finfina till kaffet tycker jag och kanske något att fylla påskäggen med? Gör dem små eftersom de är sockersöta.
Vit chokladfudge med blåbär
En liten sats.
- 1 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 100 gram smör
- 1 msk honung
- 75 gram vit choklad
- en nypa vaniljpulver
- 1 dl torkade blåbär
- Blanda vispgrädde, strösocker, smör och honung i en tjockbottnad kastrull.
- Koka under omrörning till en tjock slät smet. Låt koka till 125° – eller gör kulprov för att hitta rätt konsistens.
- Låt smeten svalna lite.
- Riv chokladen och rör ner tillsammans med vaniljpulvret.
- Häll upp smeten i en liten pappersklädd smord form (obs! En mindre variant, ca 12×12 cm).
- Strö över de torkade blåbären.
- Låt fudgen stå kallt innan den skärs i mindre fyrkantiga bitar. Förvaras kallt.
Martin
Kulprov är nog att föredra eller så visar din termometer lite fel.
Jag har för mig att smeten ar uppe i 130 grader innan kulprovet blev bra. Annars så var det förvånansvärt enkelt att göra fudgen.
( och hade jag vetat att dom fanns kvar i frysen hade jag tagit dom när jag var hos er senast.)
Hej igen Gino » Tre tjejer i köket
[…] vit chokladfudge med blåbär […]
TBT: recept till advent » Tre tjejer i köket
[…] Vit chokladfudge med blåbär […]