Paprikaröra med hackad mandel
När vi var i Skåne på semestern blev vi bjudna på en fantastisk grillkväll. Helt klart en av sommarens finaste kvällar!
Den här röda paprikaröran med mandel som serverades till grillat kött var så himla god. Minns att jag tjuvåt den även efter middagen. Så jag snodde med mig receptet hem för att dela med mig här. Gott till grillat och även till bröd. Gud vad god den var!
Paprikaröra med hackad mandel
- 100 gram mandel
- 250 gram rostad paprika på burk
- 1 msk rödvinsvinäger
- 2 vitlöksklyftor
- lite finhackad färsk chili eller 1 tsk chili flakes.
- 2 dl olivolja
- 1 dl solrosolja
- flingsalt och nymalen svartpeppar
- ev lite citronzest att garnera med
- Skåla och hacka mandeln.
- Häll av oljan från paprikan.
- Blanda mandel, paprika, vinäger, vitlök och chili med en mixerstav.
- Ringa ner olja och fortsätt mixa till lämplig fast konsistens.
- Smaka av med salt och peppar. Ringla lite olivolja över vid servering.
- Om du vill – garnera med lite citronbest.
Fler recept med grillad paprika från matbloggsarkivet:
- Hacka ner grillad paprika i lammfärsbiffar tillsammans med kanel.
- Gör ugnsbakad fisk med grillad paprika, parmesan och citron.
- Servera med gräslöksröra.
- Blanda ner i en dinkelsallad.
Lämna en kommentar