Hej igen vardagsmaten!
Nu är vi hemma! Det tog oss mindre än ett dygn innan vi var inne i ekorrhjulet med skola och jobb igen. Fast lite mysigt var det att få äta VANLIG mat. Det första vi åt när vi kom hem efter ett dygns resande var faktiskt korv med bröd till lunch. Tänk att det kan vara himla gott efter en månads resande. Sedan kokade maken en bolognese på högrev till middag inte helt olik den här och vi somnade ovaggade klockan sju på kvällen.
Nu blir det alltså en himla massa vardagsmat i bloggen framöver. Vi har en spännande termin framför oss när barnen ska lämnas och hämtas på TRE olika skolor samtidigt som jag växlar upp och börjar jobba heltid. Sedan pyntar vi kalendern med barnens alla aktiviteter. Håll i hatten säger jag för nu behöver vi verkligen ha en plan för middagarna mitt i veckan!
Det här receptet fanns bokmärkt i en mapp för panikrecept och blev min räddning häromkvällen när jag behövde laga middagen på max en kvart för att sedan pipa vidare med barnaskaran till simhallen. En himla bra sak är att barnen lagade det här nästan helt själva.
Pasta med korv och bladspenat
- 4 färska korvar
- en liten röd lök
- lite vitlök
- lite smör att steka med
- 200 gram färsk bladspenat
- 2-3 tsk dijonsenap
- 2 dl creme fraiche
- salt och peppar
- citronzest och ev lite citronsaft
- valfri pasta
- finriven parmesan
- Förbered pastan!
- Hacka rödlök och vitlök. Fräs all lök ett par minuter med smör i en panna med höga kanter.
- Skiva korven och stek tillsammans med löken ett par minuter.
- Rör ner bladspenat.
- Rör ner creme fraiche och senap när spenaten förvällts. Rör om.
- Riv ner lite citronzest och lite citronsaft.
- Rör ner pastan i pannan. Salta och peppra. Rör om.
- Servera med nyriven parmesan.
Lämna en kommentar