En riktigt bra banankaka
Du kanske tycker att banankaka är för barnsligt. Men det här receptet som är kopierat rakt upp och ner från Mathias Dahlgren är så himla bra. Vi bakar ut den här kakan i muffinsformar. Ibland i de allra största som på bilden nedan och i bland i de allra minsta. Resultatet blir en fluffig kaka som är ganska söt med tanke på sockermängden. ÄLSKAR det här receptet!
en riktigt bra banankaka
- 160 gram smör
- 3 dl strösocker
- 1 dl farinsocker
- 3 ägg
- 1 dl avrunnen gräddfil
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bikarbonat
- 2 tsk malen ingefära
- en nypa salt
- 4 övermogna bananer (lämpliga till bakning)
- Bryn smöret gyllenbrunt i en kastrull. Sila av.
- Blanda smält smör med strösocker, farinsocker, ägg och gräddfil i en stor skål.
- Häll i alla torra ingredienser. Mixa till en slät smet. Använd gärna stavmixer för att få till en slät smet. Eller kör allt i en matberedare.
- Mosa bananerna och mixa ner i smeten.
- Baka i muffinsformer i 175 grader.
- Herregud vad god den är!
Lämna en kommentar