Parmesankex med timjan
Bästa Elvaåringen preppade dessa små parmesankex och tog med när vi var över till grannarna på middag i söndags. Kexen försvann snabbt med en bubblig fördrink före maten! Det här blir lite som en mördegskaka så gör dem gärna pyttesmå. Och var generös med timjan!
Parmesankex med timjan
En plåt.
- 100 gram riven parmesan
- 2 dl vetemjöl
- 100 gram rumstempererat smör
- timjan och flingsalt
- Blanda riven parmesan, tärnat smör och vetemjöl i en skål och arbeta ihop degen för hand. Blir degen för torr och smulig kan du tillsätta en matsked vatten.
- Rulla degen till en lång smal rulle och rulla den i finklippt timjan.
- Låt vila i kylskåpet i 30 minuter.
- Skär rullarna i tunna skivor och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Strö på lite flingsalt.
- Grädda i 7–8 minuter (180 grader) eller tills de har fått fin färg.
Lämna en kommentar