Chokladfondant med vispad grädde
Jag har bloggat om chokladfondant tidigare här på bloggen men det här receptet nedan kräver lite mindre choklad i smeten. Vi använder stora muffinsformar av teflon men storleken bestämmer du så klart själv. Barnen fixade receptet galant på egen hand! Bra där!
Chokladfondant
5 stora
- 125 gram smör
- 200 gram mörk choklad (70%)
- 2 ägg
- 2 äggulor
- 0,75 dl strösocker
- 0,5 dl vetemjöl
- en liten nypa salt
- Smörj ugnssäkra formar med smör. Strö insidan med strösocker.
- Smält smör och choklad.
- Vispa ägg, äggulor och strösocker pösigt med elvisp i en stor skål.
- Vänd ner smält smör och choklad i smeten.
- Sikta ner vetemjöl och rör varsamt till en jämn smet. Addera en liten nypa salt.
- Fördela smeten i formarna. Grädda mitt i ugnen 12–13 min (175 grader). Kom ihåg att inte grädda för länge eftersom de ska vara kladdiga i mitten.
- Vänd dem upp och ner direkt på assietter. Serveras när de fortfarande är varma med vispad grädde.
Lämna en kommentar