Färsspett, tomatsalsa och vitlöksås i pitabröd
Vi måste prata om den här middagen som Nioåringen fixade häromkvällen. Galant minst sagt.
Hur. Gott. Som. Helst.
Färsspett, tomatsalsa och vitlöksås i pitabröd
- Blanda 1 kg nötfärs med 2 ägg. Salta och peppra och krydda med kebabkrydda. Du kan göra din egen blandning med chilipeppar, ingefära, paprika, svartpeppar, spiskummin, oregano, kryddnejika, muskotnöt, timjan, kummin, selleri, senapspulver och cayennepeppar. Färdig kebabkrydda finns bland annat på Hemköp. Stek färsspetten direkt i grillpannan. Vi använder den här.
- Gör vitlökssås: 2 dl matyoghurt, lite creme fraiche, flingsalt, svartpeppar, massor av vitlök och finklippt gräslök.
- Preppa en salsa med finhackade tomater, svarta oliver, gurka, rödlök med olivolja och vitvinsvinäger.
- Servera i varma pitabröd. Vi hade även ängssyra från vår trädgård.
Lämna en kommentar