Dumlekakor
Genidraget med att peta in dumlekolor i spröda mördegskakor är ju fantastiskt. De här dumlekakorna är godast direkt från ugnen men funkar även fint att förbereda dagen innan.
spröda och galet goda dumlekakor
24 stycken.
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- en nypa salt
- 0,5 tesked bikarbonat
- 0,5 dl ljus sirap
- 100 gram smör
- 1 ägg
- 24 Dumlekolor
- Blanda mjöl, socker, salt och bikarbonat i en stor skål.
- Tillsätt sirap, tärnat smör och ägg. Blanda allt till en hanterbar deg.
- Rulla ut degen till två långa längder. Dela i 24 bitar och rulla jämnstora bollar.
- Baka in en dumlekola i varje boll. Tänk på att hela kolan ska vara täckt med deg så att den inte rinner ut sedan på plåten.
- Lägg kakorna på en plåt. Om du vill – använd muffinsformar.
- Gräddas mitt i ugnen på 160 grader. Det tar 18 minuter om de gräddas direkt på plåten och ytterligare några minuter om de ligger i muffinsformar.
Lämna en kommentar