Enkel linssallad
Linssallad! Ja! Hurra! Alltså en sådan himla bra grej att göra mycket av för att stärka upp matlådorna med resten av veckan. Komihåg att koka linserna i grönsaksbuljong. Tidigare har jag bloggat om den här varianten med fetaost, kapris och rädisor. GÖR den om du inte har hunnit prova.
Enkel linssallad
- 2 stjälkar blekselleri
- 2 morötter
- 1 liten gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- lite olivolja att steka med
- ett par dl kokta linser – kokta i grönsakbuljong
- en näve färsk bladpersilja
- salt och peppar
- balsamvinäger och olivolja till vinägerett
- Hacka selleri, morötter och all lök fint.
- Fräs allt hackat varsamt med lite olivolja i en kastrull i några minuter. Dra av från plattan och låt svalna medan det fortfarande är ”al dente”.
- Vänd ner kokta linser och finklippt persiljan tillsammans med 1 matsked balsamvinäger och 2 matskedar olivolja. Salta och peppra.
- Serveras med fördel ljummen som tillbehör.
Lämna en kommentar