Veckans bästa

Den här veckan har vi vart själva med minstingen eftersom syrrorna hänger på kollo. Nog är det ovant att ha två barn borta på vift en vecka. Och tomt! Matmässigt har det märkts eftersom vi typ har ätit mest rester hela veckan. Igår hämtade vi upp Nioåringen på Cityterminalen som haft sju underbara dagar på egen hand. Inte helt oväntat hade hon tjatat till sig recept från kollokocken. Vad hon önskade sig till middag igår kväll? Bulgogi på grillen. Helt klart vår grillfavorit den här sommaren.

Vi har hunnit prova några viner från Hungry Wines som dykt upp som recensionsex. De importerar viner från östeuropa och väljer ut viner från mindre vinmakare som antingen är under konvertering till ekologiskt jordbruk eller som producerar vin med naturliga metoder. Med den pitchen blev jag nyfiken och ville veta mer!

Så vad har vi provat? Furmint 2016. Ett vackert vin som klarar sig fint på egen hand om man vill unna sig ett gott glas vin före maten men framför allt trevligt till fisk. Vi bakade lax i ugnen tillsammans med citron, svarta oliver och gräslök. Serverade sedan med lite lättare grönsaksrätter till. Just nu är detta vin beställningsvara men väl värt att vänta på och 119 sek känns prisvärt. Snygg flaska att ge bort dessutom!

Förra helgen fick jag panik över att en odlingslåda fortfarande stod tom. Har hft lite ågren över att jag glömde sätta svartkål den här säsongen. Men kom på att vi hade frön för rädisor hemma – och oj vad de har varit ivriga att komma upp under veckan!

Flera saker i odlingslådorna är återkommande på egen hand. Vi har tex MASSOR av ängssyra, oregano och libbsticka som tar över. Just oreganon har gått lite väl mycket bananas och jag funderar på vad man kan göra med typ ett kilo så där rakt upp och ner? Tips mottages tacksamt!

Bokmärkt under veckan:

3 kommentarer

  1. Eva

    Man borde kunna göra chimichurri med oregano istället för persilja och sedan frysa in den i lagom stora burkar. Jag tycker att det bästa sättet att förvara basilika är att göra pesto för att att sedan frysa in. Tror att det är oljan som gör att frysförvaringen inte försämrar upplevelsen.

    Ha en underbar matsommar!
    Eva

    1. Elin

      Det var ju en bra idé! Gillar chimichurri!

  2. Hanna

    Tack för länken! Och kryddningen passar säkert lika bra till lammkotletter!

    Ang oreganon så är mitt tips att göra souvlaki, det går åt rätt mycket oregano. Och varför inte torka resten?!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.