Barnens enkla brownies
Barnen hittade det här receptet hos Arla och jag inser att det här är ett himla bra recept. Det går faktiskt att fixa goda brownies utan att ha finchoklad i smeten. Gör det här istället för kladdkaka nästa gång!
Brownies
- 100 gram hasselnötter
- 250 gram smör (OMG!)
- 2 dl bra kakao
- 4 ägg
- 4,5 dl socker
- 0,5 tsk salt
- en nypa vaniljpulver
- 3 dl vetemjöl
- 0,5 tsk bakpulver
- Sätt ugnen på 175°.
- Lägg bakplåtspapper i en mindre form (20 x 30 cm).
- Hacka hasselnötter.
- Smält smör i en skål och rör ner kakao.
- Rör ihop ägg och socker i en annan skål.
- Vänd ner kakaoblandning i äggsmeten tillsammans med övriga ingredienser.
- Häll smeten jämt i formen.
- Grädda i mitten av ugnen 22-24 min. Kakan får inte bli för torr utan behöver vara lite kladdig!
- Låt svalna innan du skär upp rutor.
Mer brownies från bloggarkivet:
- De här gjorde Elvaåringen till sin födelsedag för två år sedan – kalasbrownies med hasselnötter och chokladglasyr
- Lite mer old school med ett recept från 2006
- Inte riktigt brownies men nästan: kladdkakemuffin med nötter och marshmallows
Lämna en kommentar