Popcornkakor
Här lånade vi ett recept från Joy the Baker rakt upp och ner. Det var Sexåringens önskemål att få göra ”popcornkakor”, vad-det-nu-är, och efter ett lite googlande fick det bli så här. Kakorna smakar bäst direkt från ugnen och ska helst inte sparas flera dagar.
Popcornkakor
En bakplåt.
- 100 gram smör
- 1,4 dl socker
- 1 ägg
- en nypa vaniljpulver
- 0,5 tsk bakpulver
- en nypa salt
- 2,5 dl vetemjöl
- 25 gram poppade popcorn (ca 1/4 av en poppad mikropåse) – vi hade smörvarianten
- 100 gram god choklad
- Blanda smör och socker i en skål.
- Rör ner ägget.
- Blanda i vaniljpulver, mjöl och bakpulver.
- Hacka chokladen i bitar och rör ner i smeten tillsammans med poppad popcorn.
- Gör 12 stora eller 24 små platta kakor på en plåt.
- Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter på 175 grader.
Lämna en kommentar