Janssonpizza

När det gäller pizza är jag väldigt förtjust i vita varianter. Dvs de utan tomatsås. Därför var jag inte svårövertalad om idén med fusionen med Janssons Frestelse.

Överfyll INTE den här pizzan med topping. Utan gör en sparsam variant som går att äta som småplock. Vår pizzadeg bakas för övrigt med 00-mjöl som kavlas ut till supertunna pizzabottnar. Perfekt för denna pizza.

Hur. Gott. Som. Helst.

Jamen allvarligt. Det här är bättre än Janssons Frestelse eftersom du får alla smaker men slipper det feta gräddiga som lätt tar över. Ett litet hallelujamoment helt enkelt.

Janssonpizza

En monteringsskiss.

  • Bred ett tunt lager creme fraiche på utkavlad pizzabotten.
  • Lägg på tunna skivor kokt potatis av fast sort.
  • Skiva gul lök i tunna skivor och lägg på.
  • Strimla lite ansjovisfilé och lägg på.
  • På med lite fint riven lagrad ost. Gärna västerbottensost om du har.
  • Strö över lite ströbröd.
  • Baka pizzan på vanligt vis.


PS! Mer pizzarecept finns här!

3 kommentarer

  1. Eva

    Oj vad mumsigt recept, måste testas. Jag brukar göra torsk á la Jansson rätt så ofta.

    God andra advent!

    1. Elin

      Det lät också gott! Vi har stående favorit till söndagsmiddagen med ugnsbakad blomkål som bakats med grädde och ansjovis. Blir aldrig något över!

  2. Eva

    Tack för bonustipset 🙂

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.