Matlådetips: Salsicciagryta med bönor och linser
Jag hittade receptet på stufato på Zetas hemsida och insåg att vi hade alla ingredienser hemma. Värsta preppermaten! Hade dock inget vin att ha i men bytte ut mot mustig buljong. Den nödlösningen brukar ofta funka för att rädda sås och grytor. Det här är ett typiskt bra recept om du vill ändra antalet portioner i sista minuten. I med mer tomater och linser om det kommer fler gäster. För så är det hos oss. Vi vet aldrig riktigt om det blir tre eller åtta vid bordet förrän vi sätter oss ner. Och det här funkar som matlåda. Servera med bröd!
Salsicciagryta med bönor och linser
- 1 röd lök
- 2 vitlöksklyftor
- olivolja att steka med
- 2 stora morötter
- 1 stjälk blekselleri
- 400 gram färsk salsiccia (vi hade Taylor and Jones i frysen)
- smaka av med nymalen svartpeppar
- ett par stänk rökt paprikapulver
- en nypa cayennepeppar
- 1 tärning köttbuljong (plus lite vatten att späda med)
- 2 burkar finkrossade tomater
- 1 tetra förkokta linser
- 1 tetra blandade vita bönor
- färsk bladpersilja till servering
- Hacka all lök och fräs mjuk i olivolja i en stor kastrull.
- Skiva morötter, blekselleri och salsiccia i jämnstora bitar och lägg i kastrullen.
- Fräs allt ett par minuter. Smula över köttbuljongtärning och späd med 1-2 dl vatten. Rör om.
- Häll i krossade tomater, linser och vita bönor.
- Smaksätt med rökt paprikapulver, cayennepeppar och svartpeppar. Undvik salt om du använder buljong.
- Låt puttra ca 10 minuter.
- Toppa med färsk persilja vid servering.
Mer matlådetips med bönor och linser?
- Bönpasta med avokado och belugalinser
- Gröna linser med fetaost, rädisor och kapris
- Belugabolognese
- Linssoppa med ajvar och chili
- Enkel linssallad
- Grön röra med edamamebönor, prästost och dill
- Tomatsoppa med cannelinibönor och grönkål
- Quinoasallad med nötter och asiatisk dressing (<= favorit!)
- Bön och-purjolökssoppa med pasta
Lämna en kommentar