Vegoburgare: black bean burger
Jag har lovat familjens deltidsvegetarian att göra vegoburgare hur länge som helst. Fastnade för Lotta Lundgrens recept (igen!) på black bean burger. Delvis för att jag fick för mig att burgarens textur skulle tilltala mig. Däremot valde jag andra tillbehör.
Det här är ett bra recept. Smeten var lätt att forma till jämnstora burgare. Gör dem inte för tjocka. Hellre lite större för att slippa en kladdig kärna. Är helt ok med att ha dem till middag igen!
Black bean burger
4-5 stycken.
- 2 burk svarta bönor kokta på burk
- en halv gul lök
- 1.5 dl havregryn
- 1 ägg
- 2 vitlöksklyftor
- 2-3 matskedar jalapenos
- 1 msk soja
- 1 msk mald spiskummin
- 1 msk paprikapulver
- 2 tsk mald koriander
- salt och peppar
- olja att steka med
- Skölj bönorna och låt rinna av. Mosa bönorna med en gaffel i en skål.
- Finhacka en halv gul lök.
- Mixa lök med havregryn, ägg, vitlök, jalapeños, soja och alla kryddor till en slät smet i en andra skål.
- Rör ihop smeten med de mosade bönorna.
- Hetta upp olja i en stekpanna. Skeda upp smeten i pannan och forma till burgare.
- Stek på låg till medelvärme ca 8 min per sida. Låt ost smälta ovanpå sista minuten.
Tillbehör:
- hamburgarbröd
- srirachamajonnäs
- inlagd smörgåsgurka
- en tomatskiva
- coleslaw
- ost att smälta på burgaren
Glutenfritt? Om du väljer glutenfritt bröd, glutenfria havregryn och glutenfri soja.
Lämna en kommentar