Quinoapaj med rödbetor och chèvre
Det godaste vi har ätit den här veckan var det här. Jäklar vilken god paj. Pajskalet blir lite som knaprigt fröknäcke. Fyllningen kanske inte är så nytänkande (förlåt jag är ledsen om klockorna stannar) med kombon rödbetor och getost, men så gott! Vi hade ruccola med senapsdressing till. Receptet är lånat rakt upp och ner från Coop.
Quinoapaj med rödbetor och chevre
PAJDEG
- 4 dl kokt kall quinoa
- 2 dl mandelmjöl
- 1 dl potatismjöl
- 50 g smör
- 1 ägg
FYLLNING:
- 500 gram morötter
- 500 gram rödbetor
- 1 gul lök
- lite olivolja att steka med
- 0.5 dl färsk timjan
- 400 gram chèvre
- 4 ägg
- 2 dl grädde
- 2 dl mjölk
- salt och peppar
- kajennpeppar
- Sätt ugnen på 200°.
- Förbered pajskalet: blanda quinoa, mandelmjöl, potatismjöl, smör och ägg till en pajdeg.
- Tryck ut degen i en normalstor pajform med löstagbar kant. Förgrädda i 15 minuter.
- Förbered fyllningen: skala och grovriv morot och rödbeta. Skala och finhacka lök.
- Stek grönsakerna mjukt med lite olivolja. Salta och peppra. Klipp ner generöst med färsk timjan. Smula ner hälften av chèvreosten. Häll ner blandningen i pajskalet.
- Vispa ägg, grädde och mjölk i en skål. Salta och peppra. Stänk ner lite kajennpeppar. Häll över grönsaksröran.
- Toppa med skivad chèvre och finklippt timjan.
- Grädda i mitten av ugnen ca 40 minuter.
- Serveras varm med senapsdressad sallad.
Gunnel
Har ni lånat receptet från Vår gröna kokbok?
Elin
Ursprungsrecepet kommer från Coops hemsida som nämns i ingressen, och jag tror att det är Coop som även ger ut ”Vår Gröna kokbok”? Så då kan det nog vara samma. Ett himla bra recept tycker jag för ett glutenfri pajskal!