Grön pyttipanna med sparris, ägg och parmesankräm
Åh vad jag har längtat efter sparris. Alltid lite småreligiöst att koka sommarens första och lägga upp andaktsfullt på tallriken i bästa möjliga sällskap. Kanske med kall riesling.
Grön pyttipanna med sparris, ägg och sparris
- Tärna potatis, morötter, squash och rödlök. Ugnsbaka med olivolja och timjan i ca 200 grader. Glöm inte att salta och peppra.
- Stek ägg. Mina barn gillar dem solstekta. Eller pocherade. Men det orkade inte jag.
- Koka massor med grön sparris.
- Rör ihop en röra med finriven parmesan och creme fraiche. Smaka av med salt, peppar och lite majonnäs.
- Ringla över lite basilikadressing vid servering. Vi har en burk i kylen som på ett ungefär är 1 kruka basilika/1 dl vitvinsvinäger/ 2 dl olivolja/S&P.
Lämna en kommentar