Veckans bästa

Typ sommarlov nu  – för två av barnen. Även om det blir fritids och jobb ett par veckor till. Tolvåringen har ett par dagar kvar innan hon går på grönbete. Vi har växlat ner lite på tempot eftersom en av tjejerna hann med en hjärnskakning i söndagskväll. Tur nog gick allt bra även om det blev en tålamodsprövande natt på barnakuten. Så trots hetsig avslutningsvecka och en ledig nationaldag mitt i veckan så har vi växlat ner lite, vart mest hemma och haft lite konvalescens.

Nu har jag precis skissat klart på nästa veckas middagsmat. Helt klart så blir det snabba recept för att hinna med alla aktiviteter. Pepperplate-appen som jag nämnde häromveckan är verkligen smidig för matplaneringen. Helt klart mitt bästa planeringstips!

 

Vad vi har ätit denna vecka?

MÅNDAG: Pestofrikadeller i tomatsås med citron och honung.

TISDAG: Lammkorv, spenathummus (ny favorit!) + sallad med rödbetor/burrata/belugalinser/basilika.

ONSDAG; Nationaldagsfirande: räkcocktail, fiskgryta med saffran, hemlagad rabarberglass.

TORSDAG: Restfest med salsiccia, falafel, tisdagens linssallad, panzanella.

FREDAG: Hämtade thaimat.

LÖRDAG:  Charkuterier, ostar, baguetter, jordgubbar och aprikoser.  Lantchips med tryffeldipp. Glutenfria bakverk från Kea bageri.

SÖNDAG:  Flankstek, spenathummus, tzaztiki, yoghurtbollar med timjan, sötpotatisfrites.

Bokmärkt?

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.