Tomatsallad med granatäpple och zaatar
En sak jag med förtjustning handlar på mig är granatäpplekärnor ”på burk”. Alltså urkärnat och klart. Det kanske är en onödig genväg tänker du, men jag tycker det är briljant. Gör det enkelt att strössla över lite kärnor på frukosttoghurt, sallad osv.
Ottolenghi inspirerade till detta tillbehör. Vi hade salladen till rödbetsbiffar, vitlökssås och sötpotatisfrites. Färsk mynta passar fint i salladen om du har hemma men den här gången blev det med torkad oregano.
Tomatsallad med granatäpple och zaatar
- tärna söta fina röda tomater, en röd lök och gul paprika. Lägg i en salladsskål.
- Gör en dressing med 4 msk fin fruktig olivolja, 2 msk vitvinsvinäger, två fint hackade vitlöksklyftor, en nypa salt och ca två teskedar zaatar.
- Rör ner dressingen i salladen. Strö över granatäpplekärnor och lite torkad oregano.
Lämna en kommentar