TBT: vabbruarimat
Det är väl så att det behövs ett par kompletta recept hemma i gömmorna den här tiden på året för att möta upp oväntad vabb. Vi är någorlunda friska men hela mitt facebookflöde verkar vara på temat magsjuka och influensa. Februari i ett nötskal.
Här är ett gäng recept på middagsmat som passar i vabbtider OCH med ingredienser som ofta har lång hållbarhet i skafferi och frys.
Beluga bolognese – De här ingredienserna kan du alltid ha hemma. Du behöver morötter, selleri, gul lök, vitlök, olivolja, krossade tomater, belugalinser, buljong, tomatpuré, kryddor och pasta. Parmesan har du säkert också.
Grön ärtsoppa med ägg – Här behövs bara gröna ärtor i frysen, ett par ägg, vitlök, buljong och en burk creme fraiche.
Risotto – finns bara avorioris, buljong och parmesan hemma går det att improvisera hur mycket som helst. Med tomatpuré och saffran kan du göra en variant av denna.
Pizza – finns det jäst och mjöl fixar du resten med rester. Frys in pizzan som blir över till nästa vabb.
Vegochili – snabbt fixat med bönor på burk, krossade tomater, lök, majskorn och kryddor. En påse nachos har vi typ alltid hemma. Om inte annat tortillabröd i frysen. Sedan river du ost och hoppas på att hitta gräddfil i kylen.
Tonfiskpasta – töm skafferiet på pasta, tonfisk, oliver, kapris, lök och burktomater.
Färsk paneer håller länge i kylskåpet! Köp hem och improvisera en vegocurry när det krisar.
Glöm inte att ha ägg hemma! Toppar vilken pyttipanna som helst.
Lämna en kommentar