Veckans bästa
Det är fjärde gången som vi är i Rayong så barnen är väl bekanta med både hotellets pool och stranden intill. De har till och med koll på glassutbudet på 7-11 i förväg. Själv tröttnar jag aldrig på det lugna livet och avsaknaden av barer och uteliv i byn där vi bor. Det är bokstavligen släckt i byn vid niotiden på kvällen. Älskar det ohippa. Nej det är nog inte sista gången vi är här.
Vad har vi har ätit den här veckan?
Bara thai så klart. Ofta har det varit chilistinn soppa och papayasallad till lunch. Det är helt klart mina favoriträtter i Thailand. Det har vart mycket skaldjur, framför allt räkor och musslor. Minstingen älskar friterade prawn cakes. Inget rött kött på menyn den här veckan. Överlag har vi lagt krut på en två-timmarslunch vid stranden på vårt favoritställe och sedan ätit lite färre (!) rätter till middag. Fast det finns alltid plats för nystekt roti i pannkaksmagen hälsar barnen. Skriver mer om utbudet av glutenfritt i ett annat inlägg.
Måndag: larb, papayasallad mm
Tisdag: soppa med kyckling/kokosmjölk mm
Onsdag: räkor med vitlök, stekt morning glory mm
Torsdag: Räkor i grön curry mm
Fredag: Prawn cakes, fried rice mm
Lördag: Vi slutade vår lunch först vid fyra så det blev knappt någon middag. Barnen delade på lite vårrullar och fried rice med skaldjur.
Söndag: Tillbaka i Bangkok för tidigt flyg imorgon bitti. Skippade middagen pga sen lunch.
Lämna en kommentar