Rödkål med ingefärsdressing

Håhå vad det grillas i vår trägård just nu. Googlade efter variation på cole slaw och fastnade för Myllimäkis  asiatiska variant. Snabbt fixad. A match in heaven om du har ribs på grillen.

Rödkål med ingefärsdressing

  • 400-500 strimlad rödkål

Blanda dressing med:

  • 2 dl majonnäs
  • 3 msk japansk soja
  • saft och skal från en lime
  • 1-2 tsk sesamolja
  • 30 gram färsk ingefära (ev lite mer)
  • smaka av med salt

Rör ner dressingen i rödkålen. Pynta med sesamfrön. Låt stå kallt innan servering.

Mer kål (haha, skratta lite) till grillen:

2 kommentarer

  1. Eva

    Tack för tipset, supergod till de rökta kycklingbenen och creamed corn.

    Ha en kul vecka!
    Eva

    1. Elin

      Åh creamed corn måste jag prova att göra!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.