Veckans bästa

I tisdags var jag inne i London med min bror. Vi hann med afternoon tea i Kensington Garden innan han tog tåget mot Gatwick. Jag promenerade vidare mot The National Gallery som jag har haft på min spana-in-lista längre och hann med nästan 20000 steg innan jag var hemma igen. Gillar att promenera genom London, med det är så sällan jag tar mig tiden.

I helgen har maken vart på nostalgitripp med två barndomskompisar uppe i Lake District. Vi som har gräsänkat har haft sleepovers och ätit slapp komfortmat. Och inte så mycket mer.

Vad vi har ätit?

Måndag: Dagen då vi hade middagsgäst och en stor vattenläcka i huset så köket kunde inte användas. Mellanbarnet vill alltid äta i god tid innan simträningen och var ok med glutenfria nudlar i mikron vid fem. De andra två barnen åt glutenfri vegochili med ris från Charlie Bigham. Det är ett märke med färsk halvfabrikat som tilllagas hemma. Efter en halvtimme i ugnen doftade det hemlagat och barnen gav full poäng för den här varianten. Vi vuxna åt glutenstinn hämtmat från ett lokalt kinapang för att minimera disk i brist på vatten. Alla nöjda.

Tisdag: Glutenfri pasta med bolognese. Har nog sagt det redan men vår huspasta är som oftast Tescos glutenfria pastasnäckor. Helt klart än av de bättre på glutenfria hyllan.

Onsdag: Bakad potatis med bacon, riven ost och vita bönor med tomatsås.

Torsdag: Laxpudding med fänkål och citron. Brittiska jordgubbar med glass. Fullt möjligt att det blev serverat med sommarens första clotted cream icecream.

Fredag: Inspirerad av förra veckans middag vi var bortbjudna på: Enchiladas med svarta bönor. Salsa. Gräddfil. Spenatdipp med nachos. Sallad.

Lördag: Liten förrätt med mozzarella med persika och basilika. Risotto med gröna ärtor, sparris och pilgrimsmusslor. Citronsorbet till efterrätt.

Söndag: Stekt halloumi, ugnsrostade kikärtor med zaatar och vitlök, tzatziki, guacamole, sötpotatisfrites och sallad.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.