Pyttipanna med citron och färsk timjan
En av mina absoluta husmanskostfavoriter är helt vanlig pyttipanna. Älskar hela momentet med att tärna upp alla trötta rester från kyl och skafferi för att göra en middag alla gillar. Enkelt att variera och servera om man har gäster som är veganer eller vill ha laktosfritt och glutenfritt. Vi hade bortglömda skinksteksskivor häromkvällen som jag tärnade upp och stekte till de som vill ha. Faktiskt blev pytten god nog vegetarisk med citron och färsk timjan. Älskar gröna örter till pyttipanna!
Britterna har förresten sin egen variant av pyttipanna. Bubble and squeak! Ska blogga om det vid tillfälle.
Pyttipanna med citron och färsk timjan
En receptskiss.
- Tärna upp rå potatis, valfri lök och de grönsaker i skafferiet som behöver tas hand om. Vi hade massor av paprika häromkvällen.
- Jag gör gärna pyttipanna direkt på en stor ugnsplåt för att slippa passa och onödigt stekos. Börja med potatis och lök tillsammans med lite olja som kräver lite mer tid. Fyll på med andra tärnade grönsaker efter en kvart.
- Drissla över citronsaft och finklippt färsk timjan och låt baka klart ca 20 minuter till. Skaka om plåten ibland.
- Tärna och stek kött eller bacon separat så pytten kan serveras vegetarisk.
- Stekta ägg och kokta rödbetor som tillbehör. Plus HP-sås så klart.
Lämna en kommentar