Linns (glutenfria) fröknäcke
När Elvaåringen fyllde år i våras fick hon de torra ingredienserna till detta fröknäcke att baka ut med lite rapsolja förvarat i en fin liten burk. Plus receptet så klart. Otroligt gullig present från en av hennes eminenta gudmorsor som vet att den här lilla loppan älskar att vara i köket.
Fröknäcket har blivit en stor favorit hos oss. Så himla gott! Och doften som kommer från ugnen är underbar!
Fröknäcke
Till två plåtar.
Blanda i en stor skål:
- 1 dl pumpafrön
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sesamfrön
- 0,5 dl linfrön
- 1 dl (glutenfritt) mjöl
- 0,5 tsk salt
- 0,5 dl rapsolja
- 2 dl kokhett vatten
Låt smeten stå i 15 minuter. Bred ut den tunt och jämnt på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt. Det behövs två plåtar. Grädda ca en timme på 150 grader. Enklast är att skära upp knäcket i bitar medan det fortfarande är för varmt. Har det stått lite för länge i ugnen så får du knäcka i mindre bitar. Lika gott oavsett!
Lämna en kommentar