Kycklingpasta med saffran och soltorkade tomater
Jag är lite svag för saffran i middagsmat. Typ i fisksoppa. I en risotto. Till juliga kakor. Älskar doften! Barnen var inte svårövertalade att äta den här kycklingpastan häromveckan.
Kycklingpasta med saffran och soltorkade tomater
ca 3 portioner
- lite olja att steka med
- 1 stor gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- en påse saffran
- 6-8 soltorkade tomater (i olja)
- en gul paprika
- En liten nypa socker
- 3 kycklingfilér
- 3 dl (laktosfri) grädde
- en splash vitt vin om det finns hemma
- lite tomatpuré
- salt och peppar
- pynta med färsk basilika
- Hacka all lök. Tärna paprika. Strimla soltorkade tomater. Skiva kyckling i mindre bitar.
- Fräs all lök med lite olivolja i en panna med höga kanter. Rör ner saffran. Lägg i kycklingskivorna.
- I med tärnad paprika och strimlade tomater. Rör ner lite tomatpuré. Smaka av med en pytteliten nypa socker. Salta och peppra.
- När kycklingen fått färg på båda sidorna – häll på grädde(och en splash vitt vin om du har hemma) och rör om.
- Servera direkt från pannan och pynta med färsk basilika eller persilja. Servera med valfri pasta.
Lämna en kommentar