Nyårsmeny på temat komfortmat
Jag har egentligen inte så mycket “måsten” för hur en nyårsafton ska vara. Ett år åt vi kalla friterade bananer på ett tåg i Indien. Ett annat år var vi i Sydney och åt glass från 7-11. En gång åt vi indiskt i Vietnam. Ej att förglömma, att vi firade på en camping på Tasmanien. Alla nyår har vart lika bra på sitt sätt.
Våra nyårsmenyer har alltid vart populära på bloggen. Ett nyår hörde webbhotellet av sig eftersom alla sajter som driftades av dem låg nere. Server pallade inte trycket eftersom det var så många som letade efter recept till årets sista middag. Oups. Nåja vi har stabilare webbhotell numera och du hittar ett gäng nyårsmenyer här.
Har funderat på inspiration till en nyårsmeny på temat lat komfortmat från arkivet och länkar till dem nedan. Inga krångliga moment utan bara säkra kort. Du kan börja med ganska mycket på typ eftermiddagen innan gästerna kommer. Eller kanske laga tillsammans med dem? Kvällen är ju som lång på nyårsafton. Vågar jag föreslå att den här menyn passar till pyjamas eller dina bästa mysbyxor? Det blir ingen märkvärdig stass hemma hos oss.
Före maten? Bästa bubblet! Vi har bland annat ett bubbel från Ridgeview på kylning hemma. Om du vill förbereda något småplock i förväg att servera till är parmesanflarn med pinjenötter lätt fixat.
Vill du börja med soppa? Jag gillar den här soppan med jordärtskocka som du kan toppa med pancetta. Lätt att förbereda. Vill du hellre ha skaldjurstema så finns en cheeky variant med soppa med kräftor och mjukost från Helena i bloggarkivet. Ständigt återkommande i statistiken på mest lästa recept så det verkar vara något speciellt med den. Servera med smördegsstänger med pesto.
En trevlig förrätt är laxtartar. Också en rätt som kan förberedas ganska mycket. PS! Kan även serveras i snapsglas.
Nyårspizza behöver inte vara bakismaten dagen efter. Servera i små portionspizzor med löjrom. Utgå från det här receptet. Gör det enkelt genom att köpa färdig pizzadeg (brukar även finnas glutenfri) och stansa ut i valfri storlek. Älskar den här varianten med creme fraiche + ägg + kaviar + avokado.
Något med kött till menyn tänker du? Mitt förslag är tagliata. Alltså hur jag kan längta efter just det. Behövs inga tillbehör om det är många rätter under kvällen. Servera som sallad funkar fint. Med MYCKET parmesan.
Nu över till något jag aldrig ids laga hemma. Hummer. Men så tänkte jag det härligt dekadenta med Helenas hummerpasta. HUR gott att servera som en mellanrätt med en riktigt god pastasort. Ja tack.
Efterrätt? Enklast förberedd tänker jag. För att fullfölja temat med lat planering säger jag – hemfixad glassbomb. För att det är enkelt och roligt. Maxa med tomtebloss!
Lämna en kommentar