Veckans bästa
Årets julvecka blev i norra Yorkshire. Vi har rört oss i en liten radie. Skyller delvis på en haltande golden retriever. Och makens högra knä. Förutom all julmat vi har ätit.
Ny tradition med engelskt vin på juldagen? Den här rekommenderar jag gärna!
Veckans middag
Måndag: julskinka, grönsaksgratäng och potatis.
Tisdag: litet svenskt julbord hemma hos min svåger som maken preppade. Typ min bästa julklapp! Janssons frestelse, två sorters sill, pyntade ägg, gravad lax, skinka, köttbullar, prinskorv, rödbetssallad, julost…
Onsdag: tradionell kalkonmiddag hos min svägerska där inget saknades. Makens stuffing med torkade aprikoser, nötter och citron var en av mina favoriter.
Torsdag: rester från julafton. Jag paxade janssons frestelse.
Fredag: fortsatte att äta julmatsrester. Svärfar stärkte upp med en stor sallad med blåmögelost och glutenfri vegopizza.
Lördag: barnen preppade fajitas med kyckling, chilistinna bönor, guacamole, gräddfil, pico de gallo, riven cheddar, jalapeños och sriracha.
Söndag: precis hemma efter fem timmars bilkörning. Strax indisk hämtmat.
Lämna en kommentar