Påskbrownies
Det är inte någon riktig brittisk påsk utan chokladägg. Personligen är jag barnsligt förtjust i Cadburys handflatestora chokladägg med söt karamellfyllning. Cadbury är lite som Englands motsvarighet till Marabou. De här äggen är lite av en sockerchock. Men så goda. Längtar ändå lite att få äta det allra första till kaffet när påsken börjar. Den här påsken fick Tolvåringen den goda idén att fylla browniesplåten med just dessa ägg. En mycket bra idé!
Påskbrownies
- Vi använde det här grundreceptet på brownies. Eftersom äggen i sig är så chokladiga behövs ingen extra finchoklad nerhackad i smeten.
- Dela fem Cadbury chokladägg på hälften och lägg symmetriskt över smeten innan gräddning. Om du vill att äggen ska behålla sin form efter gräddning är det bättre att trycka ner dem i halvtid i stället.
Det blev påskens godaste kaka! Första omgången blev till eftermiddagsfikat på långfredagen. Sedan tärnade vi upp dem till glassen i lördagskväll.
Lämna en kommentar